Lusesjekk | Linicin

Nå bør du sjekke barna for lus

Den mest effektive måten å stoppe spredning av lus er en felles dugnad for å sjekke om barna har hodelus. Dette er grunnen til at Folkehelseinstituttet er blant aktørene som støtter opp om nasjonal uke for lusesjekk etter skole- og barnehagestart. «Dersom sjekk og behandling for hodelus skjer samtidig, ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid», skriver Folkehelseinstituttet på sine sider

Enkelt å sjekke for lus

Det er lett å sjekke barna for lus, du gjør det i noen få, enkle steg som du ser i nederst på denne siden. Hvis du finner lus, vil det være klokt å informere skolen, eller barnehagen, og vennekretsen. Husk at det ikke er flaut å ha lus. Hodelus har ingenting med hygiene å gjøre, de kan dukke opp i alle familier, og finnes i alle hårtyper og hårlengder.

Enkelt å forebygge med spray

En god nyhet er at apotekene har en spray som effektivt kan holde lusa unna. Du finner den i ditt nærmeste apotek. Den heter Linicin Prevent spray, og kommer fra Norges ledende serie med luseprodukter som mange familier foretrekker. Sprayen har en duft som lusa avskyr, men som er nøytral for mennesker. Det kan være smart å påføre sprayen hver morgen i perioder med høy risiko for lusesmitte, som akkurat nå – når skolene og barnehagene starter opp igjen etter sommerferien. Linicin Prevent inneholder ingen giftstoffer eller parabener, og kan brukes på barn ned til to år.

Enkelt å behandle hvis lusa har kommet

Avdekker lusesjekken at et eller flere av barna har fått hodelus, bør du behandle så snart som mulig. I Linicin-serien kan du velge ulike produkter, avhengig av hvem som skal behandles, og hvilken hårtype de har. Linicin-produktene virker på kun 15 minutter, de inneholder ingen giftstoffer, men virker i stedet ved at de dekker til lusa slik at den kveles. På denne måten drepes lusa effektivt, uten at middelet bidrar til luseresistens, som enkelte andre midler kan gjøre. Det blir også mer skånsomt for brukeren. Man kan derfor gjerne behandle hele familien med Linicin, selv om man ikke finner synlige lus eller egg hos alle. Husk å følge bruksanvisningen. Mer informasjon får du på apoteket.


Slik sjekker du barna for hodelus

Den beste måten å kontrollere håret på er å bruke en lusekam. Lusekam følger med i pakken i Linicin behandlingsproduktene. Følg trinnene nedenfor for effektiv kontroll av hodelus. Vær spesielt oppmerksom i hodebunnen, ved ørene og i nakkegropen.

  1. Legg et håndkle over skuldrene til barnet.

  2. Bruk et ekstra håndkle dersom barnet har langt hår.

  3. Gre håret metodisk fra hodebunnen og ut til hårtuppene.

  4. Begynn ved pannen, gre bakover og ned på siden ved ørene.

  5. Gjenta behandlingen fra nakkegropen.

Behandle

Dersom du finner lus eller luseegg anbefaler vi rask behandling. Klikk her for en oversikt over produkter fra den ledende lusemiddelserien Linicin. Følg bruksanvisningen nøye og gjenta behandlingen etter 7 – 10 dager. Et godt tips er også å bruke forebyggende spray i perioden mellom behandlingene, for å unngå gjensmitte/smitte innen familien. (Se nedenfor)

Forebygg

Dersom du ikke finner lus eller luseegg anbefaler vi å bruke Linicin Prevent spray i håret til barnet ditt for å unngå å få det. Sprayes på håret daglig i risikosesong. Effekten varer i minst syv timer.

Loading the player...

Du forlater nå Linicin.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre