Lus i sengetøy | Linicin

Lus i sengetøy

Har du oppdaget lus på deg selv eller barna dine, skal du først og fremst behandle med lusemiddel for å bli kvitt lusa. Det er liten risiko for smitte fra sengetøy, luer, hårbørster og liknende. Likevel kan det være en god ide å isolere tingene i minst 48 timer hvis de har vært i kontakt med en smittet person. Putt eventuelt tingene i en plastpose. Hodelus kan nemlig kun overleve i 48 timer uten menneskeblod, og lus legger egg kun i menneskehår. Det er ikke nødvendig å legge tøy etc i fryseren, det trenger kun å holdes borte fra menneskehår.

Isoler sengetøy i 48 timer

Selv om det er liten risiko for at lus smitter via hårbørster etc, bør du:

  • Isolerer tøy, sengetøy, luer mm i minst 48 timer
  • Vask hårbørste og kam med såpe

Kom lusa i forkjøpet

Se hvor det er risiko for lus akkurat nå på www.luseradar.no

Sjekk dere ofte for lus

Når dere er kvitt lusa, er det en god ide å gre gjennom håret og sjekke barnas hodebunn ofte. Kun på denne måten kan du være sikker på at de små blodsugende innsektene ikke er kommet tilbake. Vi anbefaler også å bruke forebyggende produkter som holder lusa borte. Linicin Prevent Spray Med skal du spraye barnets hår om morgenen og effekten varer i minst syv timer. Slik er du sikret at barnet er lusefritt når det kommer hjem fra barnehagen eller skolen.


Du forlater nå Linicin.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre