Luseegg | Linicin

Luseegg

Hva er luseegg?

Luseegg er små, ovale og grå-hvite i fargen. De sitter godt festet til hårstråene med et limlignende sekret og nylagte egg sitter som regel festet til hårstrået kun 1 cm fra hodebunn.

Hvis man ser luseegg i håret til et barn, må barnet undersøkes for lus, men behandling skal kun utføres dersom man finner levende lus i håret. Det er gjerne eggene man først oppdager. Eggene sitter så godt fast i håret at hårstrået gjerne ryker ved kjemmingen og egget følger med. Funn av luseegg alene er imidlertid ikke noe sikkert tegn på en pågående lusesmitte, de kan være klekte eller døde. Levende lus bør oppdages for en sikker diagnose. Eggenes plassering på hårstrået kan imidlertid være med på å bestemme tidspunktet for smitte. Eggene legges i hovedsak nær hodebunnen og håret vokser ca. en centimeter i måneden.

Luseegg er 0,3 x 0,8 mm. De er gulhvite og gjennomsiktige når de har innhold, og blir papiraktig hvite etter at de har klekket. Egget har et lokk som faller av ved klekking. Man kan se luseegg med det blotte øyet, men for å se detaljer er lupe nødvendig.

Hvordan ser luseegg ut

Kjøp Linicin lusemiddel Online

  • Enkel og rask bestilling online
  • Velg ditt apotek under

Du forlater nå Linicin.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre