Spørsmål & svar - Om Linicin - Linicin.no

Spørsmål og svar om Linicin

 • Kan jeg bruke Linicin Prevent hver dag i perioder med høy risiko for å få lus?

  Ja, dermatologiske tester har vist at Linicin Prevent er helt ufarlig til daglig bruk.
 • Kan det være lurt å sitte lengre med produktet i håret, for å være helt sikker på at lusene dør?

  For å drepe lus og luseegg trengs det ikke mer tid enn det som står på pakningen. Les pakningsvedlegget nøye og følg instruksene, så blir du kvitt luseproblemet.
 • Er det vanlig at behandlingen mislykkes?

  Nei, ikke ved bruk av Linicin. Undersøkelser med Linicin har vist svært gode resultater når bruksanvisningen følges nøye.


  Det er generelt ganske vanlig med tilbakefall blant barn. Dette skyldes mest sannsynlig feil behandling. Feil behandling kan være mangelfull påføring av produktet, resistens mot insektmiddel (finnes ikke i Linicin) eller feil etterbehandling.

 • Kan hodelus bli resistent mot Linicin?

  Linicin er laget av naturbaserte produkter og inneholder ikke insektmiddel. Produktene dreper hodelus ved mekanisk kvelning. Dette betyr at lusene ikke kan bli resistente mot Linicin.

 • Hva er forskjellen på behandlingen med Linicin og behandling basert på insektmiddel?

  Insektmiddel inneholder gift. Over tid kan lus utvikle resistens mot giftstoffene. Linicin hindrer oksygentilførselen til lusene rent mekanisk. Resistens er dermed ikke mulig.
 • Hva skal jeg gjøre om jeg finner lus i håret etter den første behandlingen med Linicin?

  Det er to mulige forklaringer på hvorfor du finner hodelus i håret etter den første behandlingen. Enten ble ikke alle luseeggene (eggkapslene) i håret fjernet, eller du kan ha blitt infisert på nytt.


  Hvis du ikke fikk fjernet alle luseeggene etter første behandling er dette grunnen til at du nå finner lus i håret. Siden disse ikke forplanter seg før de er utvokst, dvs. 10 - 12 dager etter klekking, kan du enkelt gjenta behandlingen en gang til. Skyll og gre håret grundig med en lusekam for å fjerne de døde lusene. Deretter gjentas behandlingen etter 7 - 10 dager.


  Du bør vurdere å bruke Linicin Prevent etterpå!

 • Hvor ofte kan jeg bruke Linicin?

  Normalt er to påføringer med 7 - 10 dagers mellomrom nok for å bli kvitt hodelus. Det hender at personer som har blitt behandlet kan få hodelus på nytt fra andre som ikke er blitt behandlet. Da kan du bruke Linicin på nytt uten at det er fare for at lusene blir resistente. Linicin er alltid effektivt ved riktig bruk.

 • Hva skjer om jeg ikke bruker produktet lenge nok?

  Hvis Linicinbehandlingen ikke får virke lenge nok kan lusene overleve.


  OBS: Bruk riktig mengde Linicin og gre håret nøye med en lusekam etter behandling.

 • Hvor mange ganger må jeg gjenta behandlingen for å bli kvitt hodelus?

  Du bør starte behandling med Linicin i nøye samsvar med bruksanvisningen og gjenta behandlingen på nytt etter 7-10 dager. Det kan være vanskelig å oppdage om det sitter igjen lus eller luseegg i håret og tilbakefall er dessverre vanlig. Dette skyldes som regel mangelfull påføring av produktet første gang eller feil etterbehandling. Linicin har vist veldig god effekt i undersøkelser.


  Lus kan bli resistente mot et insektmiddel, men Linicin inneholder ikke dette. I motsetning til produkter som er basert på et insektmiddel, blokkerer Linicin lusenes oksygenopptak mekanisk. Lusene blir derfor kvalt og ikke forgiftet. Dette betyr at lusene ikke utvikler resistens mot middelet, og at Linicin virker hver gang ved riktig påføring

 • Hvor kan jeg kjøpe Linicin?

  Linicin selges i de fleste apotek og kan også bestilles i apotekenes nettbutikker.

Spørsmål og svar om Linicin lusemiddel

Du forlater nå Linicin.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre